Huizenmarkt Heerlen-Centrum in Heerlen (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heerlen-Centrum

Woningmarkt Heerlen-Centrum

Heerlen-Centrum is een wijk in de plaats Heerlen binnen de gemeente Heerlen. Deze wijk telt volgens het CBS 5.045 inwoners. Momenteel staan er 29 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerlen-Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 315.184 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 29
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 315.184
Percentage gezinnen met kinderen 10%

Verkoopduur woningen in Heerlen-Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerlen-Centrum is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerlen-Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerlen-Centrum.

Woningen recent verkocht in Heerlen-Centrum

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerlen-Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerlen-Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerlen-Centrum. Een portiekflat in Heerlen-Centrum komt het meest (36%) voor. Daarna komt een galerijflat met 35% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerlen-Centrum

In Heerlen-Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heerlen-Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heerlen-Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heerlen-Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Heerlen-Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Heerlen-Centrum vergeleken met de Heerlen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Heerlen-Centrum waar ligt dat?

Woningen te koop Heerlen-Centrum

Wil je een huis kopen in Heerlen-Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heerlen-Centrum . Er staan momenteel 29 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerlen-Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerlen-Centrum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heerlen-Centrum. Zoek je huurwoning in Heerlen-Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heerlen-Centrum

Starterswoningen in Heerlen-Centrum zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Heerlen-Centrum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heerlen-Centrum zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heerlen-Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heerlen-Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerlen-Centrum is 2.270 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.046 euro).

Leeftijden Heerlen-Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerlen-Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Heerlen-Centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Heerlen-Centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Heerlen-Centrum

Heerlen-Centrum Op de Nobel 't Loon Lindeveld