Huizenmarkt Welten-Benzenrade in Heerlen (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Welten-Benzenrade

Woningmarkt Welten-Benzenrade

Welten-Benzenrade is een wijk in de plaats Heerlen binnen de gemeente Heerlen. Deze wijk telt volgens het CBS 4.060 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 20 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Welten-Benzenrade. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 436.089 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 20
Gemiddelde vraagprijs € 436.089
Percentage gezinnen met kinderen 25%

Verkoopduur woningen in Welten-Benzenrade

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Welten-Benzenrade is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Welten-Benzenrade moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Welten-Benzenrade.

Woningen recent verkocht in Welten-Benzenrade

Er zijn recent 20 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Welten-Benzenrade. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Welten-Benzenrade.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Welten-Benzenrade. Een eengezinswoning in Welten-Benzenrade komt het meest (38%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 35% het meest voor.

Gezinssamenstelling Welten-Benzenrade

In Welten-Benzenrade wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Welten-Benzenrade

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Welten-Benzenrade (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Welten-Benzenrade
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Welten-Benzenrade

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Welten-Benzenrade vergeleken met de Heerlen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Welten-Benzenrade waar ligt dat?

Woningen te koop Welten-Benzenrade

Wil je een huis kopen in Welten-Benzenrade? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Welten-Benzenrade . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Welten-Benzenrade alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Welten-Benzenrade.

Bekijk hier alle koopwoningen in Welten-Benzenrade. Zoek je huurwoning in Welten-Benzenrade? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Welten-Benzenrade

Starterswoningen in Welten-Benzenrade zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Welten-Benzenrade zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Welten-Benzenrade zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Welten-Benzenrade? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Welten-Benzenrade

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Welten-Benzenrade is 2.800 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.704 euro).

Leeftijden Welten-Benzenrade

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Welten-Benzenrade vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Welten-Benzenrade

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Welten-Benzenrade? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Welten-Benzenrade

Terworm Welten-Dorp Ziekenhuis Benzenrade