logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hoensbroek

Begrijp de huizenprijzen in Hoensbroek met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hoensbroek

Hoensbroek is een plaats in de gemeente Heerlen. Deze plaats telt volgens het CBS 87.122 inwoners. Momenteel staan er 50 woningen te koop en zijn er recent 84 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoensbroek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 287.140 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 50
Woningen recent verkocht 84
Gemiddelde vraagprijs € 287.140
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Hoensbroek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoensbroek is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoensbroek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoensbroek.

Woningen recent verkocht in Hoensbroek

Er zijn recent 84 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoensbroek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoensbroek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoensbroek. Een eengezinswoning in Hoensbroek komt het meest (67%) voor. Daarna komt een portiekflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoensbroek

In Hoensbroek wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoensbroek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoensbroek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hoensbroek

Starterswoningen in Hoensbroek zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Hoensbroek zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoensbroek zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hoensbroek? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hoensbroek

Wil je een huis kopen in Hoensbroek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoensbroek . Er staan momenteel 50 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoensbroek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoensbroek.

Bekijk alle koopwoningen in Hoensbroek. Zoek je huurwoning in Hoensbroek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoensbroek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoensbroek is 2.251 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.175 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoensbroek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoensbroek vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hoensbroek

Hoensbroek bestaat uit 23 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.