De Huizenmarkt in Hoensbroek (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoensbroek

Woningmarkt Hoensbroek

Hoensbroek is een plaats in de gemeente Heerlen. Deze plaats telt volgens het CBS 86.715 inwoners. Momenteel staan er 52 woningen te koop en zijn er recent 90 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoensbroek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 266.487 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 52
Woningen recent verkocht 90
Gemiddelde vraagprijs € 266.487
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Hoensbroek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoensbroek is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoensbroek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoensbroek.

Woningen recent verkocht in Hoensbroek

Er zijn recent 90 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoensbroek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoensbroek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoensbroek. Een eengezinswoning in Hoensbroek komt het meest (66%) voor. Daarna komt een portiekflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoensbroek

In Hoensbroek wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoensbroek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoensbroek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoensbroek
Binnenring: Nederland

Hoensbroek waar ligt dat?

Woningen te koop Hoensbroek

Wil je een huis kopen in Hoensbroek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoensbroek . Er staan momenteel 52 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoensbroek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoensbroek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoensbroek. Zoek je huurwoning in Hoensbroek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoensbroek

Starterswoningen in Hoensbroek zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Hoensbroek zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoensbroek zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoensbroek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoensbroek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoensbroek is 2.137 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.932 euro).

Leeftijden Hoensbroek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoensbroek vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hoensbroek

Hoensbroek bestaat uit 23 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.