Huizenmarkt Heksenberg in Heerlen (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heksenberg

Woningmarkt Heksenberg

Heksenberg is een wijk in de plaats Heerlen binnen de gemeente Heerlen. Deze wijk telt volgens het CBS 3.100 inwoners. Momenteel staan er 17 woningen te koop en zijn er recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heksenberg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 228.279 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 17
Woningen recent verkocht 21
Gemiddelde vraagprijs € 228.279
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Heksenberg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heksenberg is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heksenberg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heksenberg.

Woningen recent verkocht in Heksenberg

Er zijn recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heksenberg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heksenberg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heksenberg. Een eengezinswoning in Heksenberg komt het meest (74%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heksenberg

In Heksenberg wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heksenberg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heksenberg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heksenberg
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Heksenberg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Heksenberg vergeleken met de Heerlen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Heksenberg waar ligt dat?

Woningen te koop Heksenberg

Wil je een huis kopen in Heksenberg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heksenberg . Er staan momenteel 17 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heksenberg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heksenberg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heksenberg. Zoek je huurwoning in Heksenberg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heksenberg

Starterswoningen in Heksenberg zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Heksenberg zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heksenberg zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heksenberg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heksenberg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heksenberg is 1.874 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (1.924 euro).

Leeftijden Heksenberg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heksenberg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Heksenberg

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Heksenberg? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Heksenberg

Heksenberg Pronsebroek