Huizenmarkt Mariarade in Hoensbroek (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Mariarade

Woningmarkt Mariarade

Mariarade is een wijk in de plaats Hoensbroek binnen de gemeente Heerlen. Deze wijk telt volgens het CBS 3.450 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Mariarade. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 251.655 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 16
Gemiddelde vraagprijs € 251.655
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Mariarade

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Mariarade is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Mariarade moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Mariarade.

Woningen recent verkocht in Mariarade

Er zijn recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Mariarade. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Mariarade.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Mariarade. Een eengezinswoning in Mariarade komt het meest (89%) voor. Daarna komt een herenhuis met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Mariarade

In Mariarade wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Mariarade

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Mariarade (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Mariarade
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Mariarade

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Mariarade vergeleken met de Heerlen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Mariarade waar ligt dat?

Woningen te koop Mariarade

Wil je een huis kopen in Mariarade? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Mariarade . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Mariarade alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Mariarade.

Bekijk hier alle koopwoningen in Mariarade. Zoek je huurwoning in Mariarade? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Mariarade

Starterswoningen in Mariarade zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Mariarade zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Mariarade zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Mariarade? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Mariarade

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Mariarade is 2.100 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.872 euro).

Leeftijden Mariarade

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Mariarade vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Mariarade

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Mariarade? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Mariarade

Mariarade-Noord Mariarade-Zuid