Huizenmarkt Eikenderveld in Heerlen (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Eikenderveld

Woningmarkt Eikenderveld

Eikenderveld is een wijk in de plaats Heerlen binnen de gemeente Heerlen. Deze wijk telt volgens het CBS 2.555 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Eikenderveld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 184.809 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 184.809
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Eikenderveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Eikenderveld is 45 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Eikenderveld kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Eikenderveld

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Eikenderveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Eikenderveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Eikenderveld. Een galerijflat in Eikenderveld komt het meest (59%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Eikenderveld

In Eikenderveld wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Eikenderveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Eikenderveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Eikenderveld
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Eikenderveld

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Eikenderveld vergeleken met de Heerlen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Eikenderveld waar ligt dat?

Woningen te koop Eikenderveld

Wil je een huis kopen in Eikenderveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Eikenderveld . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Eikenderveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Eikenderveld.

Bekijk hier alle koopwoningen in Eikenderveld. Zoek je huurwoning in Eikenderveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Eikenderveld

Starterswoningen in Eikenderveld zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Eikenderveld zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Eikenderveld zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Eikenderveld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Eikenderveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Eikenderveld is 1.696 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (1.837 euro).

Leeftijden Eikenderveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Eikenderveld vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Eikenderveld

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Eikenderveld? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Eikenderveld

Eikenderveld