Huizenmarkt Bergentheim Kern in Bergentheim (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bergentheim Kern

Woningmarkt Bergentheim Kern

Bergentheim Kern is een buurt in de wijk Bergentheim en plaats Bergentheim binnen de gemeente Hardenberg. Deze buurt telt volgens het CBS 3.400 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergentheim Kern. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 313.444 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 313.444
Percentage gezinnen met kinderen 48%

Verkoopduur woningen in Bergentheim Kern

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bergentheim Kern is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bergentheim Kern moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bergentheim Kern.

Woningen recent verkocht in Bergentheim Kern

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergentheim Kern. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bergentheim Kern.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bergentheim Kern. Een eengezinswoning in Bergentheim Kern komt het meest (92%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 2% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bergentheim Kern

In Bergentheim Kern wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bergentheim Kern

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bergentheim Kern (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bergentheim Kern
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Bergentheim Kern

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Bergentheim Kern vergeleken met de Hardenberg en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Bergentheim Kern waar ligt dat?

Woningen te koop Bergentheim Kern

Wil je een huis kopen in Bergentheim Kern? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bergentheim Kern . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bergentheim Kern alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bergentheim Kern.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bergentheim Kern. Zoek je huurwoning in Bergentheim Kern? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bergentheim Kern

Starterswoningen in Bergentheim Kern zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Bergentheim Kern zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bergentheim Kern zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bergentheim Kern? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bergentheim Kern

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bergentheim Kern is 2.222 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.958 euro).

Leeftijden Bergentheim Kern

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bergentheim Kern vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Bergentheim Kern

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Bergentheim Kern. De buurt zelf valt binnen de wijk Bergentheim in de gemeente Hardenberg.

Bergentheim Kern Verspreide huizen Bergentheimerveen Verspreide huizen Oud-Bergentheim

Alle straten van Bergentheim Kern

Bergentheim Kern bestaat uit 35 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.