Oosterparkwijk in gemeente Groningen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Oosterparkwijk

Een eerste blik op Oosterparkwijk

Oosterparkwijk is een wijk in de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 12.120 inwoners. Momenteel staan er 29 woningen te koop en zijn er recent 133 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Oosterparkwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 226.540 euro.

Woningen te koop 29
Woningen recent verkocht 133
Gemiddelde vraagprijs € 226.540
Percentage gezinnen met kinderen 14%

Verkoopduur woningen in Oosterparkwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oosterparkwijk is 12 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oosterparkwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oosterparkwijk.

Woningen recent verkocht in Oosterparkwijk

Er zijn recent 133 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oosterparkwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oosterparkwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oosterparkwijk. Een benedenwoning in Oosterparkwijk komt het meest (30%) voor. Daarna komt een portiekflat met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oosterparkwijk

In Oosterparkwijk wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Oosterparkwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Oosterparkwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oosterparkwijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oosterparkwijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oosterparkwijk vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Oosterparkwijk

Wil je een huis kopen in Oosterparkwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oosterparkwijk . Er staan momenteel 29 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oosterparkwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oosterparkwijk.

Zoek je huurwoning in Oosterparkwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Oosterparkwijk.

Huizenprijzen in Oosterparkwijk

Starterswoningen in Oosterparkwijk zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Oosterparkwijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oosterparkwijk zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oosterparkwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oosterparkwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oosterparkwijk is 2.509 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.403 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Oosterparkwijk is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Oosterparkwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oosterparkwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oosterparkwijk

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oosterparkwijk? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oosterparkwijk

Gorechtbuurt Vogelbuurt Bloemenbuurt Florabuurt Damsterbuurt

Instellingen zijn opgeslagen