logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Oosterparkwijk in Groningen

Begrijp de huizenprijzen in Oosterparkwijk Groningen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Oosterparkwijk Groningen

Oosterparkwijk is een wijk in de plaats Groningen binnen de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 12.700 inwoners. Momenteel staan er 17 woningen te koop en zijn er recent 233 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oosterparkwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 289.495 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 17
Woningen recent verkocht 233
Gemiddelde vraagprijs € 289.495
Percentage gezinnen met kinderen 15%

Verkoopduur woningen in Oosterparkwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oosterparkwijk is 11 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oosterparkwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oosterparkwijk.

Woningen recent verkocht in Oosterparkwijk

Er zijn recent 233 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oosterparkwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oosterparkwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oosterparkwijk. Een benedenwoning in Oosterparkwijk komt het meest (29%) voor. Daarna komt een portiekflat met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oosterparkwijk

In Oosterparkwijk wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oosterparkwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oosterparkwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Oosterparkwijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oosterparkwijk vergeleken met de Groningen en Nederland.

Huizenprijzen in Oosterparkwijk Groningen

Starterswoningen in Oosterparkwijk Groningen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oosterparkwijk Groningen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oosterparkwijk Groningen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Oosterparkwijk Groningen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Oosterparkwijk Groningen

Wil je een huis kopen in Oosterparkwijk Groningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oosterparkwijk Groningen . Er staan momenteel 17 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oosterparkwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oosterparkwijk.

Bekijk alle koopwoningen in Oosterparkwijk Groningen. Zoek je huurwoning in Oosterparkwijk Groningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Oosterparkwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oosterparkwijk is 3.398 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.304 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Oosterparkwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oosterparkwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oosterparkwijk

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oosterparkwijk? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oosterparkwijk

Gorechtbuurt Vogelbuurt Bloemenbuurt Florabuurt Damsterbuurt