Gorechtbuurt

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Gorechtbuurt

Een eerste blik op Gorechtbuurt

Gorechtbuurt is een buurt in de gemeente Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 12.120 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Gorechtbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 224.274 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 52
Gemiddelde vraagprijs € 224.274
Percentage gezinnen met kinderen 14%

Verkoopduur woningen in Gorechtbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gorechtbuurt is 12 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gorechtbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Gorechtbuurt.

Woningen recent verkocht in Gorechtbuurt

Er zijn recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gorechtbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gorechtbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gorechtbuurt. Een benedenwoning in Gorechtbuurt komt het meest (38%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gorechtbuurt

In Gorechtbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Gorechtbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Gorechtbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Gorechtbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Gorechtbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Gorechtbuurt vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Gorechtbuurt

Wil je een huis kopen in Gorechtbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Gorechtbuurt . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gorechtbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gorechtbuurt.

Zoek je huurwoning in Gorechtbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Gorechtbuurt.

Huizenprijzen in Gorechtbuurt

Starterswoningen in Gorechtbuurt zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Gorechtbuurt zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Gorechtbuurt zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Gorechtbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Gorechtbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gorechtbuurt is 2.524 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.285 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Gorechtbuurt is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Gorechtbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gorechtbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Gorechtbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Gorechtbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Oosterparkwijk in de gemeente Groningen.

Gorechtbuurt Vogelbuurt Bloemenbuurt Florabuurt Damsterbuurt

Alle straten van Gorechtbuurt

Gorechtbuurt bestaat uit 20 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen