Huizenmarkt Helpman e.o. in Groningen (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Helpman e.o.

Woningmarkt Helpman e.o.

Helpman e.o. is een wijk in de plaats Groningen binnen de gemeente Groningen. Deze wijk telt volgens het CBS 19.190 inwoners. Momenteel staan er 106 woningen te koop en zijn er recent 193 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helpman e.o.. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 368.893 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 106
Woningen recent verkocht 193
Gemiddelde vraagprijs € 368.893
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in Helpman e.o.

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Helpman e.o. is 12 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Helpman e.o. moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Helpman e.o..

Woningen recent verkocht in Helpman e.o.

Er zijn recent 193 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helpman e.o.. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Helpman e.o..

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Helpman e.o.. Een portiekflat in Helpman e.o. komt het meest (48%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Helpman e.o.

In Helpman e.o. wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Helpman e.o.

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Helpman e.o. (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Helpman e.o.
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Helpman e.o.

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Helpman e.o. vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Helpman e.o. waar ligt dat?

Woningen te koop Helpman e.o.

Wil je een huis kopen in Helpman e.o.? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Helpman e.o. . Er staan momenteel 106 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Helpman e.o. alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Helpman e.o..

Bekijk hier alle koopwoningen in Helpman e.o.. Zoek je huurwoning in Helpman e.o.? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Helpman e.o.

Starterswoningen in Helpman e.o. zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Helpman e.o. zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Helpman e.o. zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Helpman e.o.? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Helpman e.o.

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Helpman e.o. is 3.291 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.050 euro).

Leeftijden Helpman e.o.

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Helpman e.o. vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Helpman e.o.

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Helpman e.o.? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Helpman e.o.

Sterrebosbuurt Coendersborg Klein Martijn Villabuurt Helpman De Wijert De Wijert-Zuid