Huizenmarkt De Wijert-Zuid in Groningen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in De Wijert-Zuid

Woningmarkt De Wijert-Zuid

De Wijert-Zuid is een buurt in de wijk Helpman e.o. en plaats Groningen binnen de gemeente Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 19.190 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Wijert-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 442.570 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 37
Gemiddelde vraagprijs € 442.570
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in De Wijert-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Wijert-Zuid is 11 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Wijert-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Wijert-Zuid.

Woningen recent verkocht in De Wijert-Zuid

Er zijn recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Wijert-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Wijert-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Wijert-Zuid. Een eengezinswoning in De Wijert-Zuid komt het meest (31%) voor. Daarna komt een portiekflat met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Wijert-Zuid

In De Wijert-Zuid wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Wijert-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Wijert-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: De Wijert-Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers De Wijert-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van De Wijert-Zuid vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

De Wijert-Zuid waar ligt dat?

Woningen te koop De Wijert-Zuid

Wil je een huis kopen in De Wijert-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in De Wijert-Zuid . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Wijert-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Wijert-Zuid.

Bekijk hier alle koopwoningen in De Wijert-Zuid. Zoek je huurwoning in De Wijert-Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in De Wijert-Zuid

Starterswoningen in De Wijert-Zuid zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in De Wijert-Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in De Wijert-Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in De Wijert-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs De Wijert-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Wijert-Zuid is 3.238 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.942 euro).

Leeftijden De Wijert-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Wijert-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom De Wijert-Zuid

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom De Wijert-Zuid. De buurt zelf valt binnen de wijk Helpman e.o. in de gemeente Groningen.

Sterrebosbuurt Coendersborg Klein Martijn Villabuurt Helpman De Wijert De Wijert-Zuid

Alle straten van De Wijert-Zuid

De Wijert-Zuid bestaat uit 31 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.