De Huizenmarkt gemeente Achtkarspelen (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Achtkarspelen

Woningmarkt Achtkarspelen

Achtkarspelen is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 32.610 inwoners. Momenteel staan er 77 woningen te koop en zijn er recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Achtkarspelen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 77
Woningen recent verkocht 63
Gemiddelde vraagprijs € 351.346
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Achtkarspelen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Achtkarspelen is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Achtkarspelen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Achtkarspelen.

Woningen recent verkocht in Achtkarspelen

Er zijn recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Achtkarspelen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Achtkarspelen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Achtkarspelen. Een eengezinswoning in Achtkarspelen komt het meest (82%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Achtkarspelen

In Achtkarspelen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Achtkarspelen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Achtkarspelen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Achtkarspelen
Binnenring: Nederland

Achtkarspelen waar ligt dat?

Woningen te koop Achtkarspelen

Wil je een huis kopen in Achtkarspelen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Achtkarspelen . Er staan momenteel 77 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Achtkarspelen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Achtkarspelen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Achtkarspelen. Zoek je huurwoning in Achtkarspelen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Achtkarspelen

Starterswoningen in Achtkarspelen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Achtkarspelen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Achtkarspelen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Achtkarspelen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Achtkarspelen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Achtkarspelen is 2.839 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.327 euro).

Leeftijden Achtkarspelen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Achtkarspelen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Achtkarspelen

De gemeente Achtkarspelen telt 12 plaatsen.

Augustinusga Boelenslaan Buitenpost Drogeham Gerkesklooster Harkema Kootstertille Stroobos Surhuisterveen Surhuizum Twijzel Twijzelerheide

Alle wijken van Achtkarspelen

Achtkarspelen bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.