Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Achtkarspelen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Achtkarspelen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Achtkarspelen

Achtkarspelen is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 32.610 inwoners. Momenteel staan er 39 woningen te koop en zijn er recent 98 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Achtkarspelen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 217.668.

Woningen te koop 39
Woningen recent verkocht 98
Gemiddelde vraagprijs € 376.198
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 217.668
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Achtkarspelen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Achtkarspelen is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Achtkarspelen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Achtkarspelen.

Woningen recent verkocht in Achtkarspelen

Er zijn recent 98 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Achtkarspelen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Achtkarspelen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Achtkarspelen. Een eengezinswoning in Achtkarspelen komt het meest (82%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Achtkarspelen

In Achtkarspelen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Achtkarspelen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Achtkarspelen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Achtkarspelen

Starterswoningen in gemeente Achtkarspelen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Achtkarspelen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Achtkarspelen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Achtkarspelen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Achtkarspelen

Wil je een huis kopen in gemeente Achtkarspelen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Achtkarspelen . Er staan momenteel 39 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Achtkarspelen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Achtkarspelen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Achtkarspelen. Zoek je huurwoning in gemeente Achtkarspelen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Achtkarspelen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Achtkarspelen is 2.639 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.779 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Achtkarspelen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Achtkarspelen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Achtkarspelen

De gemeente Achtkarspelen telt 12 plaatsen.

Augustinusga Boelenslaan Buitenpost Drogeham Gerkesklooster Harkema Kootstertille Stroobos Surhuisterveen Surhuizum Twijzel Twijzelerheide

Wijken van Achtkarspelen

Achtkarspelen bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.