logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Harkema

Begrijp de huizenprijzen in Harkema met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Harkema

Harkema is een plaats in de gemeente Achtkarspelen. Deze plaats telt volgens het CBS 28.149 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harkema. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 396.536 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 41
Gemiddelde vraagprijs € 396.536
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Harkema

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Harkema is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Harkema moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Harkema.

Woningen recent verkocht in Harkema

Er zijn recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harkema. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Harkema.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Harkema. Een eengezinswoning in Harkema komt het meest (89%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 2% het meest voor.

Gezinssamenstelling Harkema

In Harkema wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Harkema

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Harkema (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Harkema

Starterswoningen in Harkema zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Harkema zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Harkema zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Harkema? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Harkema

Wil je een huis kopen in Harkema? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Harkema . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Harkema alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Harkema.

Bekijk alle koopwoningen in Harkema. Zoek je huurwoning in Harkema? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Harkema

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Harkema is 2.717 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (2.693 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Harkema

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Harkema vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Harkema

Harkema bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.