De Huizenmarkt in Amstenrade (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Amstenrade

Woningmarkt Amstenrade

Amstenrade is een plaats in de gemeente Beekdaelen. Deze plaats telt volgens het CBS 35.955 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amstenrade. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 386.129 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 16
Gemiddelde vraagprijs € 386.129
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Amstenrade

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Amstenrade is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Amstenrade moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Amstenrade.

Woningen recent verkocht in Amstenrade

Er zijn recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amstenrade. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Amstenrade.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Amstenrade. Een eengezinswoning in Amstenrade komt het meest (78%) voor. Daarna komt een villa met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Amstenrade

In Amstenrade wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Amstenrade

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Amstenrade (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Amstenrade
Binnenring: Nederland

Amstenrade waar ligt dat?

Woningen te koop Amstenrade

Wil je een huis kopen in Amstenrade? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Amstenrade . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Amstenrade alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Amstenrade.

Bekijk hier alle koopwoningen in Amstenrade. Zoek je huurwoning in Amstenrade? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Amstenrade

Starterswoningen in Amstenrade zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Amstenrade zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Amstenrade zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Amstenrade? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Amstenrade

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Amstenrade is 2.335 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.051 euro).

Leeftijden Amstenrade

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Amstenrade vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Amstenrade

Amstenrade bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.