logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Helvoirt

Begrijp de huizenprijzen in Helvoirt met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Helvoirt

Helvoirt is een plaats in de gemeente Haaren. Deze plaats telt volgens het CBS 8.335 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 23 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helvoirt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 762.773 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 23
Gemiddelde vraagprijs € 762.773
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Helvoirt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Helvoirt is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Helvoirt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Helvoirt.

Woningen recent verkocht in Helvoirt

Er zijn recent 23 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helvoirt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Helvoirt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Helvoirt. Een eengezinswoning in Helvoirt komt het meest (70%) voor. Daarna komt een villa met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Helvoirt

In Helvoirt wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Helvoirt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Helvoirt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Helvoirt

Starterswoningen in Helvoirt zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Helvoirt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Helvoirt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Helvoirt? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Helvoirt

Wil je een huis kopen in Helvoirt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Helvoirt . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Helvoirt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Helvoirt.

Bekijk alle koopwoningen in Helvoirt. Zoek je huurwoning in Helvoirt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Helvoirt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Helvoirt is 3.848 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.936 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Helvoirt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Helvoirt vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Helvoirt

Helvoirt bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.