De Huizenmarkt in Helvoirt (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Helvoirt

Woningmarkt Helvoirt

Helvoirt is een plaats in de gemeente Haaren. Deze plaats telt volgens het CBS 8.335 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 26 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helvoirt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 729.024 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 26
Gemiddelde vraagprijs € 729.024
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Helvoirt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Helvoirt is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Helvoirt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Helvoirt.

Woningen recent verkocht in Helvoirt

Er zijn recent 26 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helvoirt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Helvoirt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Helvoirt. Een eengezinswoning in Helvoirt komt het meest (72%) voor. Daarna komt een villa met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Helvoirt

In Helvoirt wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Helvoirt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Helvoirt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Helvoirt
Binnenring: Nederland

Helvoirt waar ligt dat?

Woningen te koop Helvoirt

Wil je een huis kopen in Helvoirt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Helvoirt . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Helvoirt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Helvoirt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Helvoirt. Zoek je huurwoning in Helvoirt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Helvoirt

Starterswoningen in Helvoirt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Helvoirt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Helvoirt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Helvoirt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Helvoirt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Helvoirt is 3.981 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.085 euro).

Leeftijden Helvoirt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Helvoirt vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Helvoirt

Helvoirt bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.