De Huizenmarkt gemeente Westerwolde (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Westerwolde

Woningmarkt Westerwolde

Westerwolde is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 24.700 inwoners. Momenteel staan er 123 woningen te koop en zijn er recent 126 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerwolde. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 232.570.

Woningen te koop 123
Woningen recent verkocht 126
Gemiddelde vraagprijs € 374.432
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 232.570
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Westerwolde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westerwolde is 40 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westerwolde kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Westerwolde

Er zijn recent 126 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerwolde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westerwolde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westerwolde. Een eengezinswoning in Westerwolde komt het meest (69%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westerwolde

In Westerwolde wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Westerwolde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Westerwolde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Westerwolde
Binnenring: Nederland

Westerwolde waar ligt dat?

Woningen te koop Westerwolde

Wil je een huis kopen in Westerwolde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Westerwolde . Er staan momenteel 123 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westerwolde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westerwolde.

Bekijk hier alle koopwoningen in Westerwolde. Zoek je huurwoning in Westerwolde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Westerwolde

Starterswoningen in Westerwolde zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Westerwolde zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Westerwolde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Westerwolde? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Westerwolde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westerwolde is 2.505 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.242 euro).

Leeftijden Westerwolde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westerwolde vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Westerwolde

De gemeente Westerwolde telt 11 plaatsen.

Bellingwolde Blijham Bourtange Oudeschans Sellingen Ter Apel Ter Apelkanaal Veelerveen Vlagtwedde Vriescheloo Wedde

Alle wijken van Westerwolde

Westerwolde bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.