logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Westerwolde

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Westerwolde met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Westerwolde

Westerwolde is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 26.537 inwoners. Momenteel staan er 86 woningen te koop en zijn er recent 246 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerwolde. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 232.570.

Woningen te koop 86
Woningen recent verkocht 246
Gemiddelde vraagprijs € 380.845
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 232.570
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Westerwolde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westerwolde is 37 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westerwolde kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Westerwolde

Er zijn recent 246 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerwolde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westerwolde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westerwolde. Een eengezinswoning in Westerwolde komt het meest (70%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westerwolde

In Westerwolde wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Westerwolde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Westerwolde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Westerwolde

Starterswoningen in gemeente Westerwolde zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Westerwolde zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Westerwolde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Westerwolde? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Westerwolde

Wil je een huis kopen in gemeente Westerwolde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Westerwolde . Er staan momenteel 86 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westerwolde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westerwolde.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Westerwolde. Zoek je huurwoning in gemeente Westerwolde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Westerwolde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westerwolde is 2.412 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.493 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Westerwolde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westerwolde vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Westerwolde

De gemeente Westerwolde telt 11 plaatsen.

Bellingwolde Blijham Bourtange Oudeschans Sellingen Ter Apel Ter Apelkanaal Veelerveen Vlagtwedde Vriescheloo Wedde

Wijken van Westerwolde

Westerwolde bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.