Alle woningmarktinfo Gemeente Velsen

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Velsen

Een eerste blik op Velsen

Velsen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 73.330 inwoners. Momenteel staan er 45 woningen te koop en zijn er recent 141 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velsen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 45
Woningen recent verkocht 141
Gemiddelde vraagprijs € 408.650
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Velsen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Velsen is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Velsen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Velsen.

Woningen recent verkocht in Velsen

Er zijn recent 141 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velsen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Velsen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Velsen. Een eengezinswoning in Velsen komt het meest (40%) voor. Daarna komt een portiekflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Velsen

In Velsen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Velsen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Velsen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Velsen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Velsen

Wil je een huis kopen in Velsen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Velsen . Er staan momenteel 45 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Velsen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Velsen.

Zoek je huurwoning in Velsen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Velsen.

Huizenprijzen in Velsen

Starterswoningen in Velsen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Velsen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Velsen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Velsen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Velsen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Velsen is 3.449 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.240 euro).

Leeftijden Velsen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Velsen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Velsen

De gemeente Velsen telt 7 plaatsen.

Driehuis NH IJmuiden Santpoort-Noord Santpoort-Zuid Velsen-Noord Velsen-Zuid Velserbroek

Alle wijken van Velsen

Velsen bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen