De Huizenmarkt gemeente Velsen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Velsen

Woningmarkt Velsen

Velsen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 73.330 inwoners. Momenteel staan er 215 woningen te koop en zijn er recent 425 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velsen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 360.456.

Woningen te koop 215
Woningen recent verkocht 425
Gemiddelde vraagprijs € 472.949
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 360.456
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Velsen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Velsen is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Velsen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Velsen.

Woningen recent verkocht in Velsen

Er zijn recent 425 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velsen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Velsen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Velsen. Een eengezinswoning in Velsen komt het meest (44%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Velsen

In Velsen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Velsen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Velsen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Velsen
Binnenring: Nederland

Velsen waar ligt dat?

Woningen te koop Velsen

Wil je een huis kopen in Velsen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Velsen . Er staan momenteel 215 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Velsen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Velsen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Velsen. Zoek je huurwoning in Velsen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Velsen

Starterswoningen in Velsen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Velsen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Velsen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Velsen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Velsen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Velsen is 4.033 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.879 euro).

Leeftijden Velsen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Velsen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Velsen

De gemeente Velsen telt 7 plaatsen.

Driehuis NH IJmuiden Santpoort-Noord Santpoort-Zuid Velsen-Noord Velsen-Zuid Velserbroek

Alle wijken van Velsen

Velsen bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.