logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Velsen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Velsen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Velsen

Velsen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 68.790 inwoners. Momenteel staan er 127 woningen te koop en zijn er recent 324 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velsen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 360.456.

Woningen te koop 127
Woningen recent verkocht 324
Gemiddelde vraagprijs € 517.391
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 360.456
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Velsen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Velsen is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Velsen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Velsen.

Woningen recent verkocht in Velsen

Er zijn recent 324 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velsen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Velsen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Velsen. Een eengezinswoning in Velsen komt het meest (46%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Velsen

In Velsen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Velsen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Velsen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Velsen

Starterswoningen in gemeente Velsen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Velsen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Velsen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Velsen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Velsen

Wil je een huis kopen in gemeente Velsen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Velsen . Er staan momenteel 127 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Velsen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Velsen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Velsen. Zoek je huurwoning in gemeente Velsen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Velsen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Velsen is 4.506 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.029 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Velsen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Velsen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Velsen

De gemeente Velsen telt 7 plaatsen.

Driehuis NH IJmuiden Santpoort-Noord Santpoort-Zuid Velsen-Noord Velsen-Zuid Velserbroek

Wijken van Velsen

Velsen bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.