Huizenmarkt Velsen-Noord in Velsen-Noord (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Velsen-Noord

Woningmarkt Velsen-Noord

Velsen-Noord is een wijk in de plaats Velsen-Noord binnen de gemeente Velsen. Deze wijk telt volgens het CBS 5.285 inwoners. Momenteel staan er 18 woningen te koop en zijn er recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velsen-Noord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 334.007 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 18
Woningen recent verkocht 43
Gemiddelde vraagprijs € 334.007
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Velsen-Noord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Velsen-Noord is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Velsen-Noord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Velsen-Noord.

Woningen recent verkocht in Velsen-Noord

Er zijn recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velsen-Noord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Velsen-Noord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Velsen-Noord. Een eengezinswoning in Velsen-Noord komt het meest (53%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Velsen-Noord

In Velsen-Noord wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Velsen-Noord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Velsen-Noord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Velsen-Noord
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Velsen-Noord

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Velsen-Noord vergeleken met de Velsen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Velsen-Noord waar ligt dat?

Woningen te koop Velsen-Noord

Wil je een huis kopen in Velsen-Noord? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Velsen-Noord . Er staan momenteel 18 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Velsen-Noord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Velsen-Noord.

Bekijk hier alle koopwoningen in Velsen-Noord. Zoek je huurwoning in Velsen-Noord? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Velsen-Noord

Starterswoningen in Velsen-Noord zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Velsen-Noord zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Velsen-Noord zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Velsen-Noord? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Velsen-Noord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Velsen-Noord is 3.356 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.001 euro).

Leeftijden Velsen-Noord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Velsen-Noord vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Velsen-Noord

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Velsen-Noord? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Velsen-Noord

Gildenbuurt Westerwijkbuurt Van Gelderbuurt Duinvlietbuurt Watervlietbuurt Wijkermeerbuurt Staalbuurt Reyndersbuurt