De Huizenmarkt in IJmuiden (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in IJmuiden

Woningmarkt IJmuiden

IJmuiden is een plaats in de gemeente Velsen. Deze plaats telt volgens het CBS 73.330 inwoners. Momenteel staan er 95 woningen te koop en zijn er recent 218 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in IJmuiden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 356.931 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 95
Woningen recent verkocht 218
Gemiddelde vraagprijs € 356.931
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in IJmuiden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in IJmuiden is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in IJmuiden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in IJmuiden.

Woningen recent verkocht in IJmuiden

Er zijn recent 218 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in IJmuiden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond IJmuiden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in IJmuiden. Een eengezinswoning in IJmuiden komt het meest (34%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling IJmuiden

In IJmuiden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat IJmuiden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van IJmuiden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: IJmuiden
Binnenring: Nederland

IJmuiden waar ligt dat?

Woningen te koop IJmuiden

Wil je een huis kopen in IJmuiden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in IJmuiden . Er staan momenteel 95 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in IJmuiden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in IJmuiden.

Bekijk hier alle koopwoningen in IJmuiden. Zoek je huurwoning in IJmuiden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in IJmuiden

Starterswoningen in IJmuiden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in IJmuiden zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in IJmuiden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in IJmuiden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs IJmuiden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in IJmuiden is 3.614 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.425 euro).

Leeftijden IJmuiden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in IJmuiden vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van IJmuiden

IJmuiden bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.