logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in IJmuiden

Begrijp de huizenprijzen in IJmuiden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in IJmuiden

IJmuiden is een plaats in de gemeente Velsen. Deze plaats telt volgens het CBS 68.790 inwoners. Momenteel staan er 57 woningen te koop en zijn er recent 131 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in IJmuiden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 383.133 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 57
Woningen recent verkocht 131
Gemiddelde vraagprijs € 383.133
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in IJmuiden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in IJmuiden is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in IJmuiden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in IJmuiden.

Woningen recent verkocht in IJmuiden

Er zijn recent 131 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in IJmuiden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond IJmuiden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in IJmuiden. Een eengezinswoning in IJmuiden komt het meest (35%) voor. Daarna komt een portiekflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling IJmuiden

In IJmuiden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat IJmuiden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van IJmuiden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in IJmuiden

Starterswoningen in IJmuiden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in IJmuiden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in IJmuiden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in IJmuiden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop IJmuiden

Wil je een huis kopen in IJmuiden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in IJmuiden . Er staan momenteel 57 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in IJmuiden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in IJmuiden.

Bekijk alle koopwoningen in IJmuiden. Zoek je huurwoning in IJmuiden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in IJmuiden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in IJmuiden is 3.807 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.605 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden IJmuiden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in IJmuiden vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van IJmuiden

IJmuiden bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.