De Huizenmarkt in Velsen-Zuid (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Velsen-Zuid

Woningmarkt Velsen-Zuid

Velsen-Zuid is een plaats in de gemeente Velsen. Deze plaats telt volgens het CBS 73.330 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velsen-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 604.419 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 17
Gemiddelde vraagprijs € 604.419
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Velsen-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Velsen-Zuid is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Velsen-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Velsen-Zuid.

Woningen recent verkocht in Velsen-Zuid

Er zijn recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velsen-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Velsen-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Velsen-Zuid. Een eengezinswoning in Velsen-Zuid komt het meest (66%) voor. Daarna komt een villa met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Velsen-Zuid

In Velsen-Zuid wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Velsen-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Velsen-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Velsen-Zuid
Binnenring: Nederland

Velsen-Zuid waar ligt dat?

Woningen te koop Velsen-Zuid

Wil je een huis kopen in Velsen-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Velsen-Zuid . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Velsen-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Velsen-Zuid.

Bekijk hier alle koopwoningen in Velsen-Zuid. Zoek je huurwoning in Velsen-Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Velsen-Zuid

Starterswoningen in Velsen-Zuid zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Velsen-Zuid zijn vrijwel niet beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Velsen-Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Velsen-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Velsen-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Velsen-Zuid is 3.938 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.614 euro).

Leeftijden Velsen-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Velsen-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Velsen-Zuid

Velsen-Zuid bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.