Velsen-Noord in de gemeente Velsen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Velsen-Noord

Een eerste blik op Velsen-Noord

Velsen-Noord is een plaats in de gemeente Velsen. Deze plaats telt volgens het CBS 73.330 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Velsen-Noord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 236.856 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 17
Gemiddelde vraagprijs € 236.856
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Velsen-Noord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Velsen-Noord is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Velsen-Noord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Velsen-Noord.

Woningen recent verkocht in Velsen-Noord

Er zijn recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Velsen-Noord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Velsen-Noord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Velsen-Noord. Een eengezinswoning in Velsen-Noord komt het meest (44%) voor. Daarna komt een galerijflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Velsen-Noord

In Velsen-Noord wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Velsen-Noord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Velsen-Noord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Velsen-Noord
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Velsen-Noord

Wil je een huis kopen in Velsen-Noord? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Velsen-Noord. Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Velsen-Noord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Velsen-Noord.

Huizenprijzen in Velsen-Noord

Starterswoningen in Velsen-Noord zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Velsen-Noord zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Velsen-Noord zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Velsen-Noord? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Velsen-Noord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Velsen-Noord is 2.344 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.129 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Velsen-Noord is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Velsen-Noord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Velsen-Noord vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Velsen-Noord

Velsen-Noord bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen