Huizenmarkt Santpoort-Zuid in Santpoort-Zuid (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Santpoort-Zuid

Woningmarkt Santpoort-Zuid

Santpoort-Zuid is een wijk in de plaats Santpoort-Zuid binnen de gemeente Velsen. Deze wijk telt volgens het CBS 3.290 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Santpoort-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 917.436 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 917.436
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Santpoort-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Santpoort-Zuid is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Santpoort-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Santpoort-Zuid.

Woningen recent verkocht in Santpoort-Zuid

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Santpoort-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Santpoort-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Santpoort-Zuid. Een eengezinswoning in Santpoort-Zuid komt het meest (45%) voor. Daarna komt een villa met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Santpoort-Zuid

In Santpoort-Zuid wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Santpoort-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Santpoort-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Santpoort-Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Santpoort-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Santpoort-Zuid vergeleken met de Velsen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Santpoort-Zuid waar ligt dat?

Woningen te koop Santpoort-Zuid

Wil je een huis kopen in Santpoort-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Santpoort-Zuid . Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Santpoort-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Santpoort-Zuid.

Bekijk hier alle koopwoningen in Santpoort-Zuid. Zoek je huurwoning in Santpoort-Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Santpoort-Zuid

Starterswoningen in Santpoort-Zuid zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Santpoort-Zuid zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Santpoort-Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Santpoort-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Santpoort-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Santpoort-Zuid is 6.654 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (6.103 euro).

Leeftijden Santpoort-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Santpoort-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Santpoort-Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Santpoort-Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Santpoort-Zuid

Neethofbuurt Rijkersparkbuurt Blekersbuurt Eltabuurt