Wijk C

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Wijk C

Een eerste blik op Wijk C

Wijk C is een buurt in de gemeente Utrecht. Deze buurt telt volgens het CBS 18.120 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Wijk C. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 515.311 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 515.311
Percentage gezinnen met kinderen 8%

Verkoopduur woningen in Wijk C

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wijk C is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wijk C moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wijk C.

Woningen recent verkocht in Wijk C

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wijk C. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wijk C.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wijk C. Een bovenwoning in Wijk C komt het meest (41%) voor. Daarna komt een portiekflat met 34% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wijk C

In Wijk C wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Wijk C

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Wijk C (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wijk C
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Wijk C

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Wijk C vergeleken met de Utrecht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Wijk C

Wil je een huis kopen in Wijk C? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wijk C. Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wijk C alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wijk C.

Huizenprijzen in Wijk C

Starterswoningen in Wijk C zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wijk C zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wijk C zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wijk C? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wijk C

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wijk C is 4.932 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.786 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Wijk C is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Wijk C

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wijk C vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Wijk C

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Wijk C. De buurt zelf valt binnen de wijk Binnenstad in de gemeente Utrecht.

Domplein, Neude, Janskerkhof Lange Elisabethstraat, Mariaplaats en omgeving Hoog-Catharijne NS en Jaarbeurs Wijk C Breedstraat en Plompetorengracht en omgeving Nobelstraat en omgeving Springweg en omgeving Geertebuurt Lange Nieuwstraat en omgeving Nieuwegracht-Oost Bleekstraat en omgeving Hooch Boulandt

Alle straten van Wijk C

Wijk C bestaat uit 25 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen