logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Rouveen (kern) in Rouveen

Begrijp de huizenprijzen in Rouveen (kern) Staphorst met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Rouveen (kern) Staphorst

Rouveen (kern) is een wijk in de plaats Rouveen binnen de gemeente Staphorst. Deze wijk telt volgens het CBS 3.790 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 20 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rouveen (kern). De gemiddelde vraagprijs van woningen is 395.963 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 20
Gemiddelde vraagprijs € 395.963
Percentage gezinnen met kinderen 53%

Verkoopduur woningen in Rouveen (kern)

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rouveen (kern) is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rouveen (kern) moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rouveen (kern).

Woningen recent verkocht in Rouveen (kern)

Er zijn recent 20 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rouveen (kern). Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rouveen (kern).

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rouveen (kern). Een eengezinswoning in Rouveen (kern) komt het meest (75%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rouveen (kern)

In Rouveen (kern) wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rouveen (kern)

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rouveen (kern) (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Rouveen (kern)

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Rouveen (kern) vergeleken met de Staphorst en Nederland.

Huizenprijzen in Rouveen (kern) Staphorst

Starterswoningen in Rouveen (kern) Staphorst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rouveen (kern) Staphorst zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rouveen (kern) Staphorst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Rouveen (kern) Staphorst? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Rouveen (kern) Staphorst

Wil je een huis kopen in Rouveen (kern) Staphorst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rouveen (kern) Staphorst . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rouveen (kern) alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rouveen (kern).

Bekijk alle koopwoningen in Rouveen (kern) Staphorst. Zoek je huurwoning in Rouveen (kern) Staphorst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Rouveen (kern)

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rouveen (kern) is 2.427 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.493 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Rouveen (kern)

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rouveen (kern) vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Rouveen (kern)

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Rouveen (kern)? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Rouveen (kern)

Rouveen kern Rouveen Streek-Zuid Rouveen Streek-Noord