logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Rouveen

Begrijp de huizenprijzen in Rouveen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Rouveen

Rouveen is een plaats in de gemeente Staphorst. Deze plaats telt volgens het CBS 17.628 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rouveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 416.370 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 16
Gemiddelde vraagprijs € 416.370
Percentage gezinnen met kinderen 46%

Verkoopduur woningen in Rouveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rouveen is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rouveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rouveen.

Woningen recent verkocht in Rouveen

Er zijn recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rouveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rouveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rouveen. Een eengezinswoning in Rouveen komt het meest (73%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rouveen

In Rouveen wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rouveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rouveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Rouveen

Starterswoningen in Rouveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rouveen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rouveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Rouveen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Rouveen

Wil je een huis kopen in Rouveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rouveen . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rouveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rouveen.

Bekijk alle koopwoningen in Rouveen. Zoek je huurwoning in Rouveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Rouveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rouveen is 2.524 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.638 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Rouveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rouveen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Rouveen

Rouveen bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.