Rouveen in de gemeente Staphorst

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Rouveen

Een eerste blik op Rouveen

Rouveen is een plaats in de gemeente Staphorst. Deze plaats telt volgens het CBS 23.450 inwoners. Momenteel staan er 18 woningen te koop en zijn er recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Rouveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 357.126 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 18
Woningen recent verkocht 18
Gemiddelde vraagprijs € 357.126
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Rouveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rouveen is 70 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rouveen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Rouveen

Er zijn recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rouveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rouveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rouveen. Een eengezinswoning in Rouveen komt het meest (69%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rouveen

In Rouveen wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Rouveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Rouveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rouveen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Rouveen

Wil je een huis kopen in Rouveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rouveen . Er staan momenteel 18 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rouveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rouveen.

Zoek je huurwoning in Rouveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Rouveen.

Huizenprijzen in Rouveen

Starterswoningen in Rouveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rouveen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rouveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rouveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rouveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rouveen is 2.002 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.893 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Rouveen is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Rouveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rouveen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Rouveen

Rouveen bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen