logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Staphorst

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Staphorst met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Staphorst

Staphorst is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 17.628 inwoners. Momenteel staan er 23 woningen te koop en zijn er recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Staphorst. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 310.842.

Woningen te koop 23
Woningen recent verkocht 55
Gemiddelde vraagprijs € 451.365
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 310.842
Percentage gezinnen met kinderen 46%

Verkoopduur woningen in Staphorst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Staphorst is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Staphorst moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Staphorst.

Woningen recent verkocht in Staphorst

Er zijn recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Staphorst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Staphorst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Staphorst. Een eengezinswoning in Staphorst komt het meest (66%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Staphorst

In Staphorst wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Staphorst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Staphorst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Staphorst

Starterswoningen in gemeente Staphorst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Staphorst zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Staphorst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Staphorst? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Staphorst

Wil je een huis kopen in gemeente Staphorst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Staphorst . Er staan momenteel 23 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Staphorst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Staphorst.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Staphorst. Zoek je huurwoning in gemeente Staphorst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Staphorst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Staphorst is 2.713 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.841 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Staphorst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Staphorst vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst telt 4 plaatsen.

IJhorst Punthorst Rouveen Staphorst

Wijken van Staphorst

Staphorst bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.