Rouveen Streek-Zuid

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Rouveen Streek-Zuid

Een eerste blik op Rouveen Streek-Zuid

Rouveen Streek-Zuid is een buurt in de gemeente Staphorst. Deze buurt telt volgens het CBS 3.490 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Rouveen Streek-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 390.279 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 390.279
Percentage gezinnen met kinderen 55%

Verkoopduur woningen in Rouveen Streek-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rouveen Streek-Zuid is 97 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rouveen Streek-Zuid kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Rouveen Streek-Zuid

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rouveen Streek-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rouveen Streek-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rouveen Streek-Zuid. Een woonboerderij in Rouveen Streek-Zuid komt het meest (59%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 41% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rouveen Streek-Zuid

In Rouveen Streek-Zuid wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Rouveen Streek-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Rouveen Streek-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rouveen Streek-Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Rouveen Streek-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Rouveen Streek-Zuid vergeleken met de Staphorst en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Rouveen Streek-Zuid

Wil je een huis kopen in Rouveen Streek-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rouveen Streek-Zuid . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rouveen Streek-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rouveen Streek-Zuid.

Zoek je huurwoning in Rouveen Streek-Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Rouveen Streek-Zuid.

Huizenprijzen in Rouveen Streek-Zuid

Starterswoningen in Rouveen Streek-Zuid zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rouveen Streek-Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rouveen Streek-Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rouveen Streek-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rouveen Streek-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rouveen Streek-Zuid is 1.787 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.409 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Rouveen Streek-Zuid is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Rouveen Streek-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rouveen Streek-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Rouveen Streek-Zuid

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Rouveen Streek-Zuid. De buurt zelf valt binnen de wijk Rouveen (kern) in de gemeente Staphorst.

Rouveen kern Rouveen Streek-Zuid Rouveen Streek-Noord

Alle straten van Rouveen Streek-Zuid

Rouveen Streek-Zuid bestaat uit 9 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen