logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Dieren

Begrijp de huizenprijzen in Dieren met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Dieren

Dieren is een plaats in de gemeente Rheden. Deze plaats telt volgens het CBS 43.570 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 82 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dieren. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 381.537 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 82
Gemiddelde vraagprijs € 381.537
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Dieren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dieren is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dieren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dieren.

Woningen recent verkocht in Dieren

Er zijn recent 82 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dieren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dieren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dieren. Een eengezinswoning in Dieren komt het meest (67%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dieren

In Dieren wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dieren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dieren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Dieren

Starterswoningen in Dieren zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dieren zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dieren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Dieren? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Dieren

Wil je een huis kopen in Dieren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dieren . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dieren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dieren.

Bekijk alle koopwoningen in Dieren. Zoek je huurwoning in Dieren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Dieren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dieren is 3.200 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.248 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Dieren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dieren vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Dieren

Dieren bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.