De Huizenmarkt in Dieren (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dieren

Woningmarkt Dieren

Dieren is een plaats in de gemeente Rheden. Deze plaats telt volgens het CBS 43.525 inwoners. Momenteel staan er 37 woningen te koop en zijn er recent 97 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dieren. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 336.395 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 37
Woningen recent verkocht 97
Gemiddelde vraagprijs € 336.395
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Dieren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dieren is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dieren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dieren.

Woningen recent verkocht in Dieren

Er zijn recent 97 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dieren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dieren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dieren. Een eengezinswoning in Dieren komt het meest (66%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dieren

In Dieren wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dieren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dieren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dieren
Binnenring: Nederland

Dieren waar ligt dat?

Woningen te koop Dieren

Wil je een huis kopen in Dieren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dieren . Er staan momenteel 37 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dieren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dieren.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dieren. Zoek je huurwoning in Dieren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dieren

Starterswoningen in Dieren zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dieren zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dieren zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dieren? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dieren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dieren is 3.228 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.872 euro).

Leeftijden Dieren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dieren vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Dieren

Dieren bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.