Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Renkum

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Renkum met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Renkum

Renkum is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 31.330 inwoners. Momenteel staan er 104 woningen te koop en zijn er recent 181 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Renkum. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 312.897.

Woningen te koop 104
Woningen recent verkocht 181
Gemiddelde vraagprijs € 585.861
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 312.897
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Renkum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Renkum is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Renkum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Renkum.

Woningen recent verkocht in Renkum

Er zijn recent 181 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Renkum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Renkum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Renkum. Een eengezinswoning in Renkum komt het meest (44%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Renkum

In Renkum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Renkum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Renkum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Renkum

Starterswoningen in gemeente Renkum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Renkum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Renkum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Renkum? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Renkum

Wil je een huis kopen in gemeente Renkum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Renkum . Er staan momenteel 104 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Renkum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Renkum.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Renkum. Zoek je huurwoning in gemeente Renkum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Renkum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Renkum is 3.666 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.681 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Renkum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Renkum vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Renkum

De gemeente Renkum telt 6 plaatsen.

Doorwerth Heelsum Heveadorp Oosterbeek Renkum Wolfheze

Wijken van Renkum

Renkum bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.