Huizenmarkt Renkum Zuid in Renkum (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Renkum Zuid

Woningmarkt Renkum Zuid

Renkum Zuid is een wijk in de plaats Renkum binnen de gemeente Renkum. Deze wijk telt volgens het CBS 5.865 inwoners. Momenteel staan er 23 woningen te koop en zijn er recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Renkum Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 465.094 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 23
Woningen recent verkocht 11
Gemiddelde vraagprijs € 465.094
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Renkum Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Renkum Zuid is 40 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Renkum Zuid kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Renkum Zuid

Er zijn recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Renkum Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Renkum Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Renkum Zuid. Een eengezinswoning in Renkum Zuid komt het meest (60%) voor. Daarna komt een galerijflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Renkum Zuid

In Renkum Zuid wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Renkum Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Renkum Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Renkum Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Renkum Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Renkum Zuid vergeleken met de Renkum en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Renkum Zuid waar ligt dat?

Woningen te koop Renkum Zuid

Wil je een huis kopen in Renkum Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Renkum Zuid . Er staan momenteel 23 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Renkum Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Renkum Zuid.

Bekijk hier alle koopwoningen in Renkum Zuid. Zoek je huurwoning in Renkum Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Renkum Zuid

Starterswoningen in Renkum Zuid zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Renkum Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Renkum Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Renkum Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Renkum Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Renkum Zuid is 3.690 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.926 euro).

Leeftijden Renkum Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Renkum Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Renkum Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Renkum Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Renkum Zuid

Jufferswaard Grunsfoort Onder de Bomen Renkum Centrum De Enk Gelria