logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Raalte

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Raalte met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Raalte

Raalte is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 38.500 inwoners. Momenteel staan er 53 woningen te koop en zijn er recent 148 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Raalte. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 331.421.

Woningen te koop 53
Woningen recent verkocht 148
Gemiddelde vraagprijs € 476.502
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 331.421
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Raalte

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Raalte is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Raalte moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Raalte.

Woningen recent verkocht in Raalte

Er zijn recent 148 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Raalte. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Raalte.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Raalte. Een eengezinswoning in Raalte komt het meest (72%) voor. Daarna komt een galerijflat met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Raalte

In Raalte wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Raalte

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Raalte (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Raalte

Starterswoningen in gemeente Raalte zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Raalte zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Raalte zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Raalte? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Raalte

Wil je een huis kopen in gemeente Raalte? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Raalte . Er staan momenteel 53 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Raalte alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Raalte.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Raalte. Zoek je huurwoning in gemeente Raalte? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Raalte

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Raalte is 3.266 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.219 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Raalte

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Raalte vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Raalte

De gemeente Raalte telt 9 plaatsen.

Broekland Heeten Heino Laag Zuthem Lierderholthuis Luttenberg Mariënheem Nieuw Heeten Raalte

Wijken van Raalte

Raalte bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.