Raalte in de gemeente Raalte

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Raalte

Een eerste blik op Raalte

Raalte is een plaats in de gemeente Raalte. Deze plaats telt volgens het CBS 37.145 inwoners. Momenteel staan er 35 woningen te koop en zijn er recent 44 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Raalte. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 354.740 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 35
Woningen recent verkocht 44
Gemiddelde vraagprijs € 354.740
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Raalte

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Raalte is 45 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Raalte kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Raalte

Er zijn recent 44 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Raalte. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Raalte.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Raalte. Een eengezinswoning in Raalte komt het meest (69%) voor. Daarna komt een galerijflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Raalte

In Raalte wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Raalte

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Raalte (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Raalte
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Raalte

Wil je een huis kopen in Raalte? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Raalte. Er staan momenteel 35 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Raalte alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Raalte.

Huizenprijzen in Raalte

Starterswoningen in Raalte zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Raalte zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Raalte zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Raalte? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Raalte

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Raalte is 2.360 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.195 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Raalte is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Raalte

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Raalte vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Raalte

Raalte bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen