logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Raalte

Begrijp de huizenprijzen in Raalte met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Raalte

Raalte is een plaats in de gemeente Raalte. Deze plaats telt volgens het CBS 38.500 inwoners. Momenteel staan er 29 woningen te koop en zijn er recent 86 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Raalte. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 441.322 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 29
Woningen recent verkocht 86
Gemiddelde vraagprijs € 441.322
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Raalte

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Raalte is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Raalte moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Raalte.

Woningen recent verkocht in Raalte

Er zijn recent 86 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Raalte. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Raalte.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Raalte. Een eengezinswoning in Raalte komt het meest (73%) voor. Daarna komt een galerijflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Raalte

In Raalte wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Raalte

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Raalte (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Raalte

Starterswoningen in Raalte zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Raalte zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Raalte zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Raalte? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Raalte

Wil je een huis kopen in Raalte? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Raalte . Er staan momenteel 29 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Raalte alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Raalte.

Bekijk alle koopwoningen in Raalte. Zoek je huurwoning in Raalte? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Raalte

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Raalte is 3.226 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.062 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Raalte

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Raalte vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Raalte

Raalte bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.