De Huizenmarkt in Raalte (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Raalte

Woningmarkt Raalte

Raalte is een plaats in de gemeente Raalte. Deze plaats telt volgens het CBS 37.145 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 105 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Raalte. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 414.221 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 105
Gemiddelde vraagprijs € 414.221
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Raalte

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Raalte is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Raalte moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Raalte.

Woningen recent verkocht in Raalte

Er zijn recent 105 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Raalte. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Raalte.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Raalte. Een eengezinswoning in Raalte komt het meest (73%) voor. Daarna komt een galerijflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Raalte

In Raalte wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Raalte

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Raalte (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Raalte
Binnenring: Nederland

Raalte waar ligt dat?

Woningen te koop Raalte

Wil je een huis kopen in Raalte? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Raalte . Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Raalte alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Raalte.

Bekijk hier alle koopwoningen in Raalte. Zoek je huurwoning in Raalte? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Raalte

Starterswoningen in Raalte zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Raalte zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Raalte zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Raalte? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Raalte

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Raalte is 3.073 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.830 euro).

Leeftijden Raalte

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Raalte vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Raalte

Raalte bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.