Broekland in de gemeente Raalte

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Broekland

Een eerste blik op Broekland

Broekland is een plaats in de gemeente Raalte. Deze plaats telt volgens het CBS 37.145 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorboud in Broekland. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 344.302 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 344.302
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Broekland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Broekland is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Broekland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Broekland.

Woningen recent verkocht in Broekland

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Broekland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Broekland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Broekland. Een eengezinswoning in Broekland komt het meest (51%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Broekland

In Broekland wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Broekland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Broekland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Broekland
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Broekland

Wil je een huis kopen in Broekland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Broekland. Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Broekland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Broekland.

Huizenprijzen in Broekland

Starterswoningen in Broekland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Broekland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Broekland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Broekland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Broekland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Broekland is 1.997 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.780 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Broekland is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Broekland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Broekland vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Broekland

Broekland bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen