De Huizenmarkt gemeente Opsterland (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Opsterland

Woningmarkt Opsterland

Opsterland is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 38.975 inwoners. Momenteel staan er 99 woningen te koop en zijn er recent 121 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opsterland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 287.748.

Woningen te koop 99
Woningen recent verkocht 121
Gemiddelde vraagprijs € 441.088
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 287.748
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Opsterland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Opsterland is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Opsterland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Opsterland.

Woningen recent verkocht in Opsterland

Er zijn recent 121 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opsterland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Opsterland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Opsterland. Een eengezinswoning in Opsterland komt het meest (73%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Opsterland

In Opsterland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Opsterland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Opsterland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Opsterland
Binnenring: Nederland

Opsterland waar ligt dat?

Woningen te koop Opsterland

Wil je een huis kopen in Opsterland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Opsterland . Er staan momenteel 99 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Opsterland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Opsterland.

Bekijk hier alle koopwoningen in Opsterland. Zoek je huurwoning in Opsterland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Opsterland

Starterswoningen in Opsterland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Opsterland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Opsterland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Opsterland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Opsterland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Opsterland is 2.867 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.556 euro).

Leeftijden Opsterland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Opsterland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Opsterland

De gemeente Opsterland telt 17 plaatsen.

Bakkeveen Beetsterzwaag Drachten-Azeven Frieschepalen Gorredijk Hemrik Jonkerslân Langezwaag Lippenhuizen Luxwoude Nij Beets Olterterp Siegerswoude Terwispel Tijnje Ureterp Wijnjewoude

Alle wijken van Opsterland

Opsterland bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.