logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Opsterland

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Opsterland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Opsterland

Opsterland is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 30.054 inwoners. Momenteel staan er 58 woningen te koop en zijn er recent 275 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opsterland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 287.748.

Woningen te koop 58
Woningen recent verkocht 275
Gemiddelde vraagprijs € 472.798
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 287.748
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Opsterland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Opsterland is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Opsterland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Opsterland.

Woningen recent verkocht in Opsterland

Er zijn recent 275 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opsterland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Opsterland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Opsterland. Een eengezinswoning in Opsterland komt het meest (73%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Opsterland

In Opsterland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Opsterland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Opsterland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Opsterland

Starterswoningen in gemeente Opsterland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Opsterland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Opsterland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Opsterland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Opsterland

Wil je een huis kopen in gemeente Opsterland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Opsterland . Er staan momenteel 58 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Opsterland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Opsterland.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Opsterland. Zoek je huurwoning in gemeente Opsterland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Opsterland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Opsterland is 3.130 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.924 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Opsterland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Opsterland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Opsterland

De gemeente Opsterland telt 17 plaatsen.

Bakkeveen Beetsterzwaag Drachten-Azeven Frieschepalen Gorredijk Hemrik Jonkerslân Langezwaag Lippenhuizen Luxwoude Nij Beets Olterterp Siegerswoude Terwispel Tijnje Ureterp Wijnjewoude

Wijken van Opsterland

Opsterland bestaat uit 17 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.