logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Oost Gelre

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Oost Gelre met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Oost Gelre

Oost Gelre is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 29.846 inwoners. Momenteel staan er 50 woningen te koop en zijn er recent 112 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oost Gelre. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 279.897.

Woningen te koop 50
Woningen recent verkocht 112
Gemiddelde vraagprijs € 386.254
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 279.897
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Oost Gelre

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oost Gelre is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oost Gelre moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oost Gelre.

Woningen recent verkocht in Oost Gelre

Er zijn recent 112 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oost Gelre. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oost Gelre.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oost Gelre. Een eengezinswoning in Oost Gelre komt het meest (73%) voor. Daarna komt een galerijflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oost Gelre

In Oost Gelre wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oost Gelre

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oost Gelre (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Oost Gelre

Starterswoningen in gemeente Oost Gelre zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Oost Gelre zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Oost Gelre zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Oost Gelre? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Oost Gelre

Wil je een huis kopen in gemeente Oost Gelre? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Oost Gelre . Er staan momenteel 50 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oost Gelre alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oost Gelre.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Oost Gelre. Zoek je huurwoning in gemeente Oost Gelre? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Oost Gelre

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oost Gelre is 3.010 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.920 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Oost Gelre

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oost Gelre vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre telt 7 plaatsen.

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Mariënvelde Vragender Zieuwent

Wijken van Oost Gelre

Oost Gelre bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.