De Huizenmarkt gemeente Oost Gelre (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oost Gelre

Woningmarkt Oost Gelre

Oost Gelre is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 29.690 inwoners. Momenteel staan er 90 woningen te koop en zijn er recent 165 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oost Gelre. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 279.897.

Woningen te koop 90
Woningen recent verkocht 165
Gemiddelde vraagprijs € 367.988
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 279.897
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Oost Gelre

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oost Gelre is 35 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oost Gelre kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Oost Gelre

Er zijn recent 165 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oost Gelre. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oost Gelre.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oost Gelre. Een eengezinswoning in Oost Gelre komt het meest (72%) voor. Daarna komt een galerijflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oost Gelre

In Oost Gelre wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oost Gelre

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oost Gelre (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oost Gelre
Binnenring: Nederland

Oost Gelre waar ligt dat?

Woningen te koop Oost Gelre

Wil je een huis kopen in Oost Gelre? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oost Gelre . Er staan momenteel 90 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oost Gelre alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oost Gelre.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oost Gelre. Zoek je huurwoning in Oost Gelre? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oost Gelre

Starterswoningen in Oost Gelre zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oost Gelre zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oost Gelre zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oost Gelre? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oost Gelre

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oost Gelre is 2.920 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.589 euro).

Leeftijden Oost Gelre

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oost Gelre vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre telt 7 plaatsen.

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Mariënvelde Vragender Zieuwent

Alle wijken van Oost Gelre

Oost Gelre bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.