Huizenmarkt Groenlo in Groenlo (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Groenlo

Woningmarkt Groenlo

Groenlo is een wijk in de plaats Groenlo binnen de gemeente Oost Gelre. Deze wijk telt volgens het CBS 9.855 inwoners. Momenteel staan er 21 woningen te koop en zijn er recent 70 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Groenlo. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 377.930 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 21
Woningen recent verkocht 70
Gemiddelde vraagprijs € 377.930
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Groenlo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Groenlo is 33 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Groenlo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Groenlo.

Woningen recent verkocht in Groenlo

Er zijn recent 70 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Groenlo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Groenlo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Groenlo. Een eengezinswoning in Groenlo komt het meest (69%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Groenlo

In Groenlo wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Groenlo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Groenlo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Groenlo
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Groenlo

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Groenlo vergeleken met de Oost Gelre en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Groenlo waar ligt dat?

Woningen te koop Groenlo

Wil je een huis kopen in Groenlo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Groenlo . Er staan momenteel 21 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Groenlo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Groenlo.

Bekijk hier alle koopwoningen in Groenlo. Zoek je huurwoning in Groenlo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Groenlo

Starterswoningen in Groenlo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Groenlo zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Groenlo zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Groenlo? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Groenlo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Groenlo is 2.943 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.547 euro).

Leeftijden Groenlo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Groenlo vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Groenlo

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Groenlo? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Groenlo

Binnenstad Groenlo Het Blik Noord-West Banninghof Papendijk hartreize Groenlo-Zuid Marveld Bedrijventerrein Brandemat Oosteres Noordrand IndustrieterreinDen Sliem Industrieterrein Laarberg Zwolle Buitengebied Groenlo