Huizenmarkt Lievelde in Lievelde (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Lievelde

Woningmarkt Lievelde

Lievelde is een wijk in de plaats Lievelde binnen de gemeente Oost Gelre. Deze wijk telt volgens het CBS 1.390 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lievelde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 462.043 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 462.043
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Lievelde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Lievelde is 62 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Lievelde kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Lievelde

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lievelde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Lievelde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Lievelde. Een eengezinswoning in Lievelde komt het meest (77%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Lievelde

In Lievelde wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Lievelde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Lievelde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Lievelde
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Lievelde

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Lievelde vergeleken met de Oost Gelre en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Lievelde waar ligt dat?

Woningen te koop Lievelde

Wil je een huis kopen in Lievelde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Lievelde . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Lievelde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Lievelde.

Bekijk hier alle koopwoningen in Lievelde. Zoek je huurwoning in Lievelde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Lievelde

Starterswoningen in Lievelde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Lievelde zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Lievelde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Lievelde? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Lievelde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Lievelde is 2.859 euro. Dit is nagenoeg gelijk vergeleken met vorige jaar (2.859 euro).

Leeftijden Lievelde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Lievelde vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Lievelde

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Lievelde? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Lievelde

Bebouwde kom Lievelde Buitengebied Lievelde