Huizenmarkt Rootselaar-Oost in Barneveld (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Rootselaar-Oost

Woningmarkt Rootselaar-Oost

Rootselaar-Oost is een buurt in de wijk Barneveld en plaats Barneveld binnen de gemeente Barneveld. Deze buurt telt volgens het CBS 33.825 inwoners. Momenteel staan er 0 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rootselaar-Oost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 357.312 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 0
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 357.312
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Rootselaar-Oost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rootselaar-Oost is 11 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rootselaar-Oost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rootselaar-Oost.

Woningen recent verkocht in Rootselaar-Oost

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rootselaar-Oost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rootselaar-Oost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rootselaar-Oost. Een eengezinswoning in Rootselaar-Oost komt het meest (97%) voor. Daarna komt een villa met 3% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rootselaar-Oost

In Rootselaar-Oost wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rootselaar-Oost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rootselaar-Oost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rootselaar-Oost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Rootselaar-Oost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Rootselaar-Oost vergeleken met de Barneveld en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Rootselaar-Oost waar ligt dat?

Woningen te koop Rootselaar-Oost

Wil je een huis kopen in Rootselaar-Oost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rootselaar-Oost . Er staan momenteel 0 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rootselaar-Oost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rootselaar-Oost.

Er staan momenteel geen woningen te koop in Rootselaar-Oost.

Bekijk hier alle koopwoningen in Rootselaar-Oost. Zoek je huurwoning in Rootselaar-Oost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Rootselaar-Oost

Starterswoningen in Rootselaar-Oost zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Rootselaar-Oost zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rootselaar-Oost zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rootselaar-Oost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rootselaar-Oost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rootselaar-Oost is 2.832 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.960 euro).

Leeftijden Rootselaar-Oost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rootselaar-Oost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Rootselaar-Oost

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Rootselaar-Oost. De buurt zelf valt binnen de wijk Barneveld in de gemeente Barneveld.

Buitengebied Barneveld Centrum Barneveld De Koot Vogelbuurt De Lors Staatsliedenwijk De Valk Vliegersveld Rootselaar-West Rootselaar-Oost Oldenbarneveld De Vaarst Norschoten De Briellared De Burgt Veller Harselaar-West Harselaar-Oost

Alle straten van Rootselaar-Oost

Rootselaar-Oost bestaat uit 10 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.