logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Leusden

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Leusden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Leusden

Leusden is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 31.467 inwoners. Momenteel staan er 30 woningen te koop en zijn er recent 123 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leusden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 388.225.

Woningen te koop 30
Woningen recent verkocht 123
Gemiddelde vraagprijs € 576.398
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 388.225
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Leusden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leusden is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leusden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leusden.

Woningen recent verkocht in Leusden

Er zijn recent 123 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leusden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leusden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leusden. Een eengezinswoning in Leusden komt het meest (67%) voor. Daarna komt een portiekflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leusden

In Leusden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leusden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leusden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Leusden

Starterswoningen in gemeente Leusden zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Leusden zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Leusden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Leusden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Leusden

Wil je een huis kopen in gemeente Leusden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Leusden . Er staan momenteel 30 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leusden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leusden.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Leusden. Zoek je huurwoning in gemeente Leusden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Leusden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leusden is 4.220 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.911 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Leusden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leusden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Leusden

De gemeente Leusden telt 3 plaatsen.

Achterveld Leusden Stoutenburg

Wijken van Leusden

Leusden bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.