Waalre in de gemeente Waalre

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Waalre

Een eerste blik op Waalre

Waalre is een plaats in de gemeente Waalre. Deze plaats telt volgens het CBS 17.075 inwoners. Momenteel staan er 72 woningen te koop en zijn er recent 158 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Waalre. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 703.392 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 72
Woningen recent verkocht 158
Gemiddelde vraagprijs € 703.392
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Waalre

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Waalre is 44 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Waalre kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Waalre

Er zijn recent 158 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Waalre. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Waalre.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Waalre. Een eengezinswoning in Waalre komt het meest (51%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Waalre

In Waalre wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Waalre

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Waalre (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Waalre
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Waalre

Wil je een huis kopen in Waalre? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Waalre . Er staan momenteel 72 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Waalre alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Waalre.

Zoek je huurwoning in Waalre? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Waalre.

Huizenprijzen in Waalre

Starterswoningen in Waalre zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Waalre zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Waalre zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Waalre? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Waalre

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Waalre is 3.477 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.365 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Waalre is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Waalre

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Waalre vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Waalre

Waalre bestaat uit 1 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
Waalre
Instellingen zijn opgeslagen