logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Rutten

Begrijp de huizenprijzen in Rutten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Rutten

Rutten is een plaats in de gemeente Noordoostpolder. Deze plaats telt volgens het CBS 49.729 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rutten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 438.001 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 438.001
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Rutten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rutten is 57 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rutten kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Rutten

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rutten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rutten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rutten. Een eengezinswoning in Rutten komt het meest (84%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rutten

In Rutten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rutten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rutten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Rutten

Starterswoningen in Rutten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rutten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rutten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Rutten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Rutten

Wil je een huis kopen in Rutten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rutten . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rutten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rutten.

Bekijk alle koopwoningen in Rutten. Zoek je huurwoning in Rutten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Rutten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rutten is 3.145 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.714 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Rutten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rutten vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Rutten

Rutten bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.