Huizenmarkt Emmeloord in Emmeloord (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Emmeloord

Woningmarkt Emmeloord

Emmeloord is een wijk in de plaats Emmeloord binnen de gemeente Noordoostpolder. Deze wijk telt volgens het CBS 25.840 inwoners. Momenteel staan er 72 woningen te koop en zijn er recent 271 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Emmeloord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 362.938 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 72
Woningen recent verkocht 271
Gemiddelde vraagprijs € 362.938
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Emmeloord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Emmeloord is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Emmeloord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Emmeloord.

Woningen recent verkocht in Emmeloord

Er zijn recent 271 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Emmeloord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Emmeloord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Emmeloord. Een eengezinswoning in Emmeloord komt het meest (75%) voor. Daarna komt een portiekflat met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Emmeloord

In Emmeloord wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Emmeloord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Emmeloord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Emmeloord
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Emmeloord

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Emmeloord vergeleken met de Noordoostpolder en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Emmeloord waar ligt dat?

Woningen te koop Emmeloord

Wil je een huis kopen in Emmeloord? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Emmeloord . Er staan momenteel 72 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Emmeloord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Emmeloord.

Bekijk hier alle koopwoningen in Emmeloord. Zoek je huurwoning in Emmeloord? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Emmeloord

Starterswoningen in Emmeloord zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Emmeloord zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Emmeloord zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Emmeloord? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Emmeloord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Emmeloord is 2.620 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.533 euro).

Leeftijden Emmeloord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Emmeloord vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Emmeloord

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Emmeloord? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Emmeloord

Emmeloord-Centrum-Tussen Gracht en Vaart Emmeloord-Centrum-Centrum West Emmeloord-Centrum-Bos en Gaard Emmeloord-Centrum-Centrum Oost Emmeloord-Revelsant-Noord Emmeloord-Revelsant-Zuid Emmeloord-Espelervaart-Bergenbuurt Emmeloord-Espelervaart-Rivierenbuurt Emmeloord-Espelervaart-Espelervaart West Emmeloord-de Zuidert Emmeloord-de Erven Emmeloord-Waterland Emmeloord-Emmelhage-Boswonen Emmeloord-Emmelhage-Waterwonen/Polderwonen Emmeloord-Bedrijventerrein de Munt Emmeloord-Bedrijventerrein Nagelerweg Emmeloord-Bedrijventerrein A6 Emmeloord-landelijk gebied