logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Utrechtse Heuvelrug

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Utrechtse Heuvelrug met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 50.429 inwoners. Momenteel staan er 112 woningen te koop en zijn er recent 206 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrechtse Heuvelrug. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 426.867.

Woningen te koop 112
Woningen recent verkocht 206
Gemiddelde vraagprijs € 682.487
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 426.867
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Utrechtse Heuvelrug

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Utrechtse Heuvelrug is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Utrechtse Heuvelrug moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Utrechtse Heuvelrug.

Woningen recent verkocht in Utrechtse Heuvelrug

Er zijn recent 206 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrechtse Heuvelrug. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Utrechtse Heuvelrug.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Utrechtse Heuvelrug. Een eengezinswoning in Utrechtse Heuvelrug komt het meest (58%) voor. Daarna komt een villa met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Utrechtse Heuvelrug

In Utrechtse Heuvelrug wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Utrechtse Heuvelrug

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Utrechtse Heuvelrug (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Utrechtse Heuvelrug

Starterswoningen in gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Utrechtse Heuvelrug? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Utrechtse Heuvelrug

Wil je een huis kopen in gemeente Utrechtse Heuvelrug? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Utrechtse Heuvelrug . Er staan momenteel 112 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Utrechtse Heuvelrug alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Utrechtse Heuvelrug.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Utrechtse Heuvelrug. Zoek je huurwoning in gemeente Utrechtse Heuvelrug? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Utrechtse Heuvelrug

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Utrechtse Heuvelrug is 4.868 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.437 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Utrechtse Heuvelrug

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Utrechtse Heuvelrug vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Utrechtse Heuvelrug

De gemeente Utrechtse Heuvelrug telt 7 plaatsen.

Amerongen Doorn Driebergen-Rijsenburg Leersum Maarn Maarsbergen Overberg

Wijken van Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.