De Huizenmarkt gemeente Utrechtse Heuvelrug (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Utrechtse Heuvelrug

Woningmarkt Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 35.825 inwoners. Momenteel staan er 228 woningen te koop en zijn er recent 144 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrechtse Heuvelrug. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 228
Woningen recent verkocht 144
Gemiddelde vraagprijs € 688.790
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Utrechtse Heuvelrug

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Utrechtse Heuvelrug is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Utrechtse Heuvelrug moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Utrechtse Heuvelrug.

Woningen recent verkocht in Utrechtse Heuvelrug

Er zijn recent 144 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Utrechtse Heuvelrug. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Utrechtse Heuvelrug.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Utrechtse Heuvelrug. Een eengezinswoning in Utrechtse Heuvelrug komt het meest (57%) voor. Daarna komt een portiekflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Utrechtse Heuvelrug

In Utrechtse Heuvelrug wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Utrechtse Heuvelrug

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Utrechtse Heuvelrug (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Utrechtse Heuvelrug
Binnenring: Nederland

Utrechtse Heuvelrug waar ligt dat?

Woningen te koop Utrechtse Heuvelrug

Wil je een huis kopen in Utrechtse Heuvelrug? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Utrechtse Heuvelrug . Er staan momenteel 228 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Utrechtse Heuvelrug alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Utrechtse Heuvelrug.

Bekijk hier alle koopwoningen in Utrechtse Heuvelrug. Zoek je huurwoning in Utrechtse Heuvelrug? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Utrechtse Heuvelrug

Starterswoningen in Utrechtse Heuvelrug zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Utrechtse Heuvelrug zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Utrechtse Heuvelrug zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Utrechtse Heuvelrug? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Utrechtse Heuvelrug

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Utrechtse Heuvelrug is 4.548 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.288 euro).

Leeftijden Utrechtse Heuvelrug

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Utrechtse Heuvelrug vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Utrechtse Heuvelrug

De gemeente Utrechtse Heuvelrug telt 7 plaatsen.

Amerongen Doorn Driebergen-Rijsenburg Leersum Maarn Maarsbergen Overberg

Alle wijken van Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.