De Huizenmarkt in Overberg (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Overberg

Woningmarkt Overberg

Overberg is een plaats in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze plaats telt volgens het CBS 35.825 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overberg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 651.339 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 651.339
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Overberg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overberg is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overberg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overberg.

Woningen recent verkocht in Overberg

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overberg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overberg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overberg. Een eengezinswoning in Overberg komt het meest (70%) voor. Daarna komt een villa met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overberg

In Overberg wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Overberg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Overberg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Overberg
Binnenring: Nederland

Overberg waar ligt dat?

Woningen te koop Overberg

Wil je een huis kopen in Overberg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overberg . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overberg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overberg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Overberg. Zoek je huurwoning in Overberg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Overberg

Starterswoningen in Overberg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Overberg zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overberg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Overberg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Overberg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overberg is 4.290 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.662 euro).

Leeftijden Overberg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overberg vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Overberg

Overberg bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.