logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Overberg

Begrijp de huizenprijzen in Overberg met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Overberg

Overberg is een plaats in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze plaats telt volgens het CBS 50.429 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overberg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 806.737 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 806.737
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Overberg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overberg is 35 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overberg kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Overberg

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overberg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overberg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overberg. Een eengezinswoning in Overberg komt het meest (65%) voor. Daarna komt een villa met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overberg

In Overberg wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Overberg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Overberg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Overberg

Starterswoningen in Overberg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Overberg zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overberg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Overberg? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Overberg

Wil je een huis kopen in Overberg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overberg . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Overberg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overberg.

Bekijk alle koopwoningen in Overberg. Zoek je huurwoning in Overberg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Overberg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overberg is 4.816 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.567 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Overberg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overberg vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Overberg

Overberg bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.