logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Amerongen

Begrijp de huizenprijzen in Amerongen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Amerongen

Amerongen is een plaats in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze plaats telt volgens het CBS 50.429 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amerongen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 691.905 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 18
Gemiddelde vraagprijs € 691.905
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Amerongen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Amerongen is 33 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Amerongen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Amerongen.

Woningen recent verkocht in Amerongen

Er zijn recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amerongen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Amerongen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Amerongen. Een eengezinswoning in Amerongen komt het meest (73%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Amerongen

In Amerongen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Amerongen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Amerongen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Amerongen

Starterswoningen in Amerongen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Amerongen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Amerongen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Amerongen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Amerongen

Wil je een huis kopen in Amerongen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Amerongen . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Amerongen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Amerongen.

Bekijk alle koopwoningen in Amerongen. Zoek je huurwoning in Amerongen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Amerongen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Amerongen is 4.271 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.125 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Amerongen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Amerongen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Amerongen

Amerongen bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.