Alle woningmarktinfo Amerongen in gemeente Utrechtse Heuvelrug

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Amerongen

Een eerste blik op Amerongen

Amerongen is een plaats in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze plaats telt volgens het CBS 35.825 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amerongen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 648.793 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 41
Gemiddelde vraagprijs € 648.793
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Amerongen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Amerongen is 37 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Amerongen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Amerongen

Er zijn recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amerongen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Amerongen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Amerongen. Een eengezinswoning in Amerongen komt het meest (73%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Amerongen

In Amerongen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Amerongen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Amerongen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Amerongen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Amerongen

Wil je een huis kopen in Amerongen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Amerongen . Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Amerongen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Amerongen.

Zoek je huurwoning in Amerongen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Amerongen.

Huizenprijzen in Amerongen

Starterswoningen in Amerongen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Amerongen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Amerongen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Amerongen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Amerongen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Amerongen is 4.107 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.763 euro).

Leeftijden Amerongen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Amerongen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Amerongen

Amerongen bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen