Gemeente Twenterand

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Twenterand

Een eerste blik op Twenterand

Twenterand is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 34.295 inwoners. Momenteel staan er 98 woningen te koop en zijn er recent 228 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Twenterand. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 396.795 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 98
Woningen recent verkocht 228
Gemiddelde vraagprijs € 396.795
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Twenterand

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Twenterand is 55 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Twenterand kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Twenterand

Er zijn recent 228 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Twenterand. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Twenterand.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Twenterand. Een eengezinswoning in Twenterand komt het meest (82%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Twenterand

In Twenterand wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Twenterand

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Twenterand (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Twenterand
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Twenterand

Wil je een huis kopen in Twenterand? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Twenterand . Er staan momenteel 98 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Twenterand alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Twenterand.

Zoek je huurwoning in Twenterand? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Twenterand.

Huizenprijzen in Twenterand

Starterswoningen in Twenterand zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Twenterand zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Twenterand zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Twenterand? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Twenterand

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Twenterand is 2.237 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.022 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Twenterand is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Twenterand

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Twenterand vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Twenterand

De gemeente Twenterand telt 8 plaatsen.

Bruinehaar Den Ham Geerdijk Kloosterhaar Sibculo Vriezenveen Vroomshoop Westerhaar-Vriezenveensewijk

Alle wijken van Twenterand

Twenterand bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen