logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Twenterand

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Twenterand met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Twenterand

Twenterand is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 33.867 inwoners. Momenteel staan er 32 woningen te koop en zijn er recent 112 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Twenterand. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 313.831.

Woningen te koop 32
Woningen recent verkocht 112
Gemiddelde vraagprijs € 439.913
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 313.831
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Twenterand

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Twenterand is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Twenterand moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Twenterand.

Woningen recent verkocht in Twenterand

Er zijn recent 112 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Twenterand. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Twenterand.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Twenterand. Een eengezinswoning in Twenterand komt het meest (84%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 3% het meest voor.

Gezinssamenstelling Twenterand

In Twenterand wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Twenterand

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Twenterand (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Twenterand

Starterswoningen in gemeente Twenterand zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Twenterand zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Twenterand zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Twenterand? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Twenterand

Wil je een huis kopen in gemeente Twenterand? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Twenterand . Er staan momenteel 32 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Twenterand alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Twenterand.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Twenterand. Zoek je huurwoning in gemeente Twenterand? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Twenterand

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Twenterand is 2.844 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.634 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Twenterand

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Twenterand vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Twenterand

De gemeente Twenterand telt 8 plaatsen.

Bruinehaar Den Ham Geerdijk Kloosterhaar Sibculo Vriezenveen Vroomshoop Westerhaar-Vriezenveensewijk

Wijken van Twenterand

Twenterand bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.