De Huizenmarkt gemeente Twenterand (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Twenterand

Woningmarkt Twenterand

Twenterand is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 34.295 inwoners. Momenteel staan er 63 woningen te koop en zijn er recent 97 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Twenterand. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 63
Woningen recent verkocht 97
Gemiddelde vraagprijs € 445.455
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Twenterand

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Twenterand is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Twenterand moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Twenterand.

Woningen recent verkocht in Twenterand

Er zijn recent 97 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Twenterand. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Twenterand.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Twenterand. Een eengezinswoning in Twenterand komt het meest (83%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Twenterand

In Twenterand wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Twenterand

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Twenterand (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Twenterand
Binnenring: Nederland

Twenterand waar ligt dat?

Woningen te koop Twenterand

Wil je een huis kopen in Twenterand? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Twenterand . Er staan momenteel 63 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Twenterand alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Twenterand.

Bekijk hier alle koopwoningen in Twenterand. Zoek je huurwoning in Twenterand? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Twenterand

Starterswoningen in Twenterand zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Twenterand zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Twenterand zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Twenterand? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Twenterand

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Twenterand is 2.652 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.553 euro).

Leeftijden Twenterand

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Twenterand vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Twenterand

De gemeente Twenterand telt 8 plaatsen.

Bruinehaar Den Ham Geerdijk Kloosterhaar Sibculo Vriezenveen Vroomshoop Westerhaar-Vriezenveensewijk

Alle wijken van Twenterand

Twenterand bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.