Alle woningmarktinfo Gemeente Opmeer

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Opmeer

Een eerste blik op Opmeer

Opmeer is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 11.520 inwoners. Momenteel staan er 22 woningen te koop en zijn er recent 66 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opmeer. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 22
Woningen recent verkocht 66
Gemiddelde vraagprijs € 471.390
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Opmeer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Opmeer is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Opmeer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Opmeer.

Woningen recent verkocht in Opmeer

Er zijn recent 66 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opmeer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Opmeer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Opmeer. Een eengezinswoning in Opmeer komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Opmeer

In Opmeer wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Opmeer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Opmeer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Opmeer
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Opmeer

Wil je een huis kopen in Opmeer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Opmeer . Er staan momenteel 22 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Opmeer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Opmeer.

Zoek je huurwoning in Opmeer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Opmeer.

Huizenprijzen in Opmeer

Starterswoningen in Opmeer zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Opmeer zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Opmeer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Opmeer? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Opmeer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Opmeer is 3.230 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.552 euro).

Leeftijden Opmeer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Opmeer vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Opmeer

De gemeente Opmeer telt 5 plaatsen.

Aartswoud De Weere Hoogwoud Opmeer Spanbroek

Alle wijken van Opmeer

Opmeer bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
00
01
02
Instellingen zijn opgeslagen