logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Opmeer

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Opmeer met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Opmeer

Opmeer is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 12.180 inwoners. Momenteel staan er 23 woningen te koop en zijn er recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opmeer. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 313.635.

Woningen te koop 23
Woningen recent verkocht 56
Gemiddelde vraagprijs € 475.183
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 313.635
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Opmeer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Opmeer is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Opmeer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Opmeer.

Woningen recent verkocht in Opmeer

Er zijn recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opmeer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Opmeer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Opmeer. Een eengezinswoning in Opmeer komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Opmeer

In Opmeer wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Opmeer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Opmeer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Opmeer

Starterswoningen in gemeente Opmeer zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Opmeer zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Opmeer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Opmeer? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Opmeer

Wil je een huis kopen in gemeente Opmeer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Opmeer . Er staan momenteel 23 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Opmeer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Opmeer.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Opmeer. Zoek je huurwoning in gemeente Opmeer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Opmeer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Opmeer is 3.444 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.174 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Opmeer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Opmeer vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Opmeer

De gemeente Opmeer telt 5 plaatsen.

Aartswoud De Weere Hoogwoud Opmeer Spanbroek

Wijken van Opmeer

Opmeer bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.