Alle woningmarktinfo Hoogwoud in gemeente Opmeer

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hoogwoud

Een eerste blik op Hoogwoud

Hoogwoud is een plaats in de gemeente Opmeer. Deze plaats telt volgens het CBS 11.520 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogwoud. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 457.877 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 457.877
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Hoogwoud

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogwoud is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogwoud moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoogwoud.

Woningen recent verkocht in Hoogwoud

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogwoud. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogwoud.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogwoud. Een eengezinswoning in Hoogwoud komt het meest (71%) voor. Daarna komt een galerijflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogwoud

In Hoogwoud wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hoogwoud

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hoogwoud (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoogwoud
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Hoogwoud

Wil je een huis kopen in Hoogwoud? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogwoud . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogwoud alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogwoud.

Zoek je huurwoning in Hoogwoud? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Hoogwoud.

Huizenprijzen in Hoogwoud

Starterswoningen in Hoogwoud zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogwoud zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogwoud zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoogwoud? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoogwoud

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogwoud is 2.288 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.686 euro).

Leeftijden Hoogwoud

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogwoud vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hoogwoud

Hoogwoud bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
00
01
02
Instellingen zijn opgeslagen