logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hoogwoud

Begrijp de huizenprijzen in Hoogwoud met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hoogwoud

Hoogwoud is een plaats in de gemeente Opmeer. Deze plaats telt volgens het CBS 12.180 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogwoud. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 510.654 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 25
Gemiddelde vraagprijs € 510.654
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Hoogwoud

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogwoud is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogwoud moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoogwoud.

Woningen recent verkocht in Hoogwoud

Er zijn recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogwoud. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogwoud.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogwoud. Een eengezinswoning in Hoogwoud komt het meest (74%) voor. Daarna komt een galerijflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogwoud

In Hoogwoud wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoogwoud

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoogwoud (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hoogwoud

Starterswoningen in Hoogwoud zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogwoud zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogwoud zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hoogwoud? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hoogwoud

Wil je een huis kopen in Hoogwoud? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogwoud . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogwoud alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogwoud.

Bekijk alle koopwoningen in Hoogwoud. Zoek je huurwoning in Hoogwoud? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoogwoud

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogwoud is 3.622 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.964 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoogwoud

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogwoud vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hoogwoud

Hoogwoud bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.