Huizenmarkt Nieuw-Dijk in Didam (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nieuw-Dijk

Woningmarkt Nieuw-Dijk

Nieuw-Dijk is een buurt in de wijk Didam en plaats Didam binnen de gemeente Montferland. Deze buurt telt volgens het CBS 16.870 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuw-Dijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 483.389 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 483.389
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Nieuw-Dijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuw-Dijk is 42 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuw-Dijk kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Nieuw-Dijk

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuw-Dijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuw-Dijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuw-Dijk. Een eengezinswoning in Nieuw-Dijk komt het meest (86%) voor. Daarna komt een bungalow met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuw-Dijk

In Nieuw-Dijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nieuw-Dijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nieuw-Dijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nieuw-Dijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Nieuw-Dijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Nieuw-Dijk vergeleken met de Montferland en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Nieuw-Dijk waar ligt dat?

Woningen te koop Nieuw-Dijk

Wil je een huis kopen in Nieuw-Dijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nieuw-Dijk . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuw-Dijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuw-Dijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nieuw-Dijk. Zoek je huurwoning in Nieuw-Dijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nieuw-Dijk

Starterswoningen in Nieuw-Dijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nieuw-Dijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nieuw-Dijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nieuw-Dijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nieuw-Dijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuw-Dijk is 3.156 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.656 euro).

Leeftijden Nieuw-Dijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuw-Dijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Nieuw-Dijk

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Nieuw-Dijk. De buurt zelf valt binnen de wijk Didam in de gemeente Montferland.

Didam-Zuid Didam-Noord Loil Nieuw-Dijk Verspreide huizen De Heegh Verspreide huizen Greffelkamp Verspreide huizen De Hogenend en Oud-Dijk Verspreide huizen Nieuw-Dijk Verspreide huizen Loil

Alle straten van Nieuw-Dijk

Nieuw-Dijk bestaat uit 11 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.