Huizenmarkt Didam-Zuid in Didam (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Didam-Zuid

Woningmarkt Didam-Zuid

Didam-Zuid is een buurt in de wijk Didam en plaats Didam binnen de gemeente Montferland. Deze buurt telt volgens het CBS 16.870 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Didam-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 382.444 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 382.444
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Didam-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Didam-Zuid is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Didam-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Didam-Zuid.

Woningen recent verkocht in Didam-Zuid

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Didam-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Didam-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Didam-Zuid. Een eengezinswoning in Didam-Zuid komt het meest (71%) voor. Daarna komt een galerijflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Didam-Zuid

In Didam-Zuid wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Didam-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Didam-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Didam-Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Didam-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Didam-Zuid vergeleken met de Montferland en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Didam-Zuid waar ligt dat?

Woningen te koop Didam-Zuid

Wil je een huis kopen in Didam-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Didam-Zuid . Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Didam-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Didam-Zuid.

Bekijk hier alle koopwoningen in Didam-Zuid. Zoek je huurwoning in Didam-Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Didam-Zuid

Starterswoningen in Didam-Zuid zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Didam-Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Didam-Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Didam-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Didam-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Didam-Zuid is 3.039 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.614 euro).

Leeftijden Didam-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Didam-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Didam-Zuid

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Didam-Zuid. De buurt zelf valt binnen de wijk Didam in de gemeente Montferland.

Didam-Zuid Didam-Noord Loil Nieuw-Dijk Verspreide huizen De Heegh Verspreide huizen Greffelkamp Verspreide huizen De Hogenend en Oud-Dijk Verspreide huizen Nieuw-Dijk Verspreide huizen Loil

Alle straten van Didam-Zuid

Didam-Zuid bestaat uit 84 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.